Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Florin Cîțu: Standard&Poor's are încredere în Guvernul Orban

Zamfir Florin Citu succes.jpg

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu
Sursa imaginii: 
gov.ro

Agenția de rating Standard&Poor's a confirmat că are încredere în Guvernul PNL. Iată ce a declarat sâmbătă ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, după ce ratingul de țară a fost menținut, precum și perspectiva negativă asupra economiei, iar România a evitat retrogradarea la categoria ”junk”, adică nerecomandată investitorilor.

Florin Cîțu vede partea plină a paharului, după ce Standard&Poor's a menținut ratingul de țară: ”Este clar că încă un scenariu apocaliptic a fost demontat aseară (…). Agentia de rating este atentă la ce face Guvernul în perioada următoare, pentru că este an electoral. Ce pot să vă garantez, în continuare, Guvernul va gestiona precaut finanțele României, cu discernământ. Finanțele României au fost gestionate foarte prost de guvernele socialiste anterioare, de aici erau perspectivele negative”.

Florin Cîțu nu s-a referit la subiectul majorării pensiilor cu 40% din septembrie.

Partea goală a paharului o vede PSD-ul. Președintele interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, scrie pe Facebook că ”cele mai negre previziuni s-au adeverit și că Standard&Poor's menține România acolo unde a băgat-o PNL, adică pe negativ”.