Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Zamfir (PSD): Nu votăm prelungirea stării de alertă. Adică nu putem intra în biserică, dar putem intra în magazine?

Daniel Zamfir PSD PNL.jpg

Daniel Zamfir îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu
Daniel Zamfir îl critică pe ministrul Energiei, Virgil Popescu
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Zamfir

Starea de alertă nu trebuie prelungită în toată țara, ci eventual doar acolo unde apar noi focare de coronavirus, declară la RFI senatorul PSD, Daniel Zamfir. El spune că nu trebuie blocată o țară întreagă și pune la îndoială eficiența măsurilor luate până acum de autorități.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat marți că se impune prelungirea stării de alertă în România, pentru că numărul cazurilor de Covid-19 nu a scăzut semnificativ.

Senatorul PSD Daniel Zamfir critică anunțul șefului statului: ”Să plecăm de la situația în care ne aflăm astăzi, neîncrederea care plutește astăzi în opinia publică, în legătură cu eficiența în continuare a acestor măsuri. Eu cred că putem să facem un lucru foarte concret și anume acolo unde apar situații de genul ăsta, eventuale focare, putem lua măsuri concrete acolo, Guvernul poate decide, dacă la Suceava sau în altă zonă apare așa ceva, să instituim acolo niște măsuri concrete și să nu ținem blocată o țară întreagă, pentru că nu numai portul măștii este în discuție aici, sunt multe alte măsuri, majoritatea cu caracter economic, pe care le blocăm astăzi”.

El pune la îndoială eficiența măsurilor luate până acum de autorități pe fondul coronavirusului: ”E și vorba aici de încredere și de eficiența măsurilor. Ținem mall-urile închise, dar putem călători cu avionul. Adică suntem mai siguri într-un avion decât într-un spațiu comercial uriaș? Nu putem să intrăm în biserică, dar putem să intrăm în magazine? E obligatoriu să purtăm mască și președintele României face apel la responsabilitate, dar am văzut cu toții chermeza din biroul domnului Orban, unde zeci de persoane s-au perindat pe acolo, în disprețul tuturor, nerespectând nici o regulă”.

Atenționat că și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să poarte masca la tribuna Parlamentului, Daniel Zamfir a răspuns: ”Sigur, putem discuta orice, dar haideți să mai vorbim de unde am plecat. Nu putem vota această continuare a stării de alertă la nivelul întregii țări. Cred că putem, dacă apar situații punctuale, analizând respectiva situație, Guvernul să poată da o OUG, să stabilească ce măsuri trebuie luate, dacă apar în anumite zone focare, dar viața socială și mai ales cea economică trebuie să reînceapă”.

 
Daniel Zamfir, despre eventuala prelungire a stării de alertă