Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Zamfir (PSD): Florin Cîțu să ne spună de ce ne prezintă decizia S&P ca un succes

Zamfir Florin Citu succes.jpg

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu
Image source: 
gov.ro

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a fost invitat miercuri la ora 14 la comisiile de specialitate ale Senatului, pentru a explica de ce decizia recentă a S&P este prezentată ca un succes, declară la RFI președintele Comisiei Economice, senatorul PSD Daniel Zamfir. Agenția a menținut ratingul României, precum și perspectiva negativă. România a scăpat astfel de retrogradarea în categoria ”junk”, nerecomandată investitorilor.

Daniel Zamfir așteaptă explicații de la Florin Cîțu, după decizia S&P: ”L-am invitat astăzi la ora 14, pe ministrul Finanțelor, în fața comisiilor reunite de buget-finanțe și economice ale Senatului, întrucât în urma raportului agenției de rating S&P, avem de clarificat anumite lucruri. Nu cu mult timp în urmă, Comisia Europeană estima că România va avea un deficit dublu față de cât estimase ministrul Cîțu. Săptămâna trecută, iarăși, Banca Națională avertiza despre împrumuturile excesive pe care le face Guvernul și despre înrăutățirea situației economice. În legătură cu raportul S&P, vrem să știm și noi de ce această concluzie finală ne este prezentată ca un succes”.

Senatorul PSD precizează că ”Guvernul României, de când a preluat puterea, din noiembrie 2019, s-a împrumutat cu circa 79 de miliarde de lei, exact cât s-a împrumutat PSD în ultimii doi ani de guvernare, între 2017 și 2019. Numai trei miliarde din banii ăștia s-au dus în economie. Ce s-a întâmplat cu restul banilor?”.

Daniel Zamfir, despre audierea lui Florin Cîțu la Senat