Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Clotilde Armand (eurodeputată USR): Vrem tratament echitabil pentru muncitorii sezonieri

Clotilde Armand .jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Clotilde Armand

Parlamentul European urmează să dezbată și să voteze săptămâna aceasta rezoluția privind muncitorii sezonieri. Documentul a fost propus de delegația USR-PLUS din grupul Renew Europe, după cazul lucrătorilor români de la unele ferme din Germania. Eurodeputata USR Clotilde Armand spune la RFI că nu mai trebuie să existe discriminări pe motiv de naționalitate.

Clotilde Armand precizează că ”sunt 17 milioane de cetățeni ai UE, care muncesc în alte țări decât cele de domiciliu, 1,5 milioane sunt lucrători transfrontalieri și 2,3 milioane sunt lucrători detașați, în special din țările din est, din România”.

Eurodeputata USR declară că ”trebuie să garantăm nu numai mobilitatea mâinii de lucru la nivel european, dar și tratamentul său echitabil. Noi ce vrem? Să nu mai existe nici o discriminare pe motiv de naționalitate, în ce privește încadrarea în muncă, remunerația și alte condiții de muncă. Noi ce vrem este să li se garanteze lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri egalitatea de tratament cu lucrătorii din statul membru gazdă”.

Clotilde Armand spune că unii muncitori români sunt considerați sclavi: ”E vorba de a nu exista o discriminare între francezi și muncitorii români care vin în Franța sau între nemți și muncitorii români care se duc în Germania. Este revoltător ca oamenii să se considere sclavii Europei, așa cum s-au considerat românii. Noi nu putem să admitem acest lucru”.