Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Clotilde Armand (Renew Europe), despre pachetul de redresare economică: Trebuie un răspuns proporțional cu nevoile țărilor membre

Eurodeputata Clotilde Armand pachet redresare economica raspuns proportional.jpg

Parlamentul European se implică în criza Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Parlamentul European)
Parlamentul European se implică în criza Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Parlamentul European)

Pachetul de redresare economică propus de Comisia Europeană pe fondul crizei Covid-19 va trebui adoptat de Parlamentul European, declară la RFI eurodeputata Clotilde Armand (USR-PLUS, grupul Renew Europe).

Clotilde Armand spune că ”va trebui să adoptăm acest pachet, va trebui să votăm atât bugetul multianual, cât și pachetul acesta de relansare și discuțiile abia au început. Evident că noi explicăm de ce acest pachet nu este simetric când Covidul a avut un impact simetric asupra întregii Europe, dar sunt niște state mai afectate decât alte state, sunt state care vor resimți problemele economice, criza economică mult mai mult decât alte state și trebuie să avem un răspuns proporțional cu nevoile țărilor membre”.

Eurodeputata afirmă că pentru a avea o Europă cât mai puternică din punct de vedere economic, toate statele membre trebuie să recupereze pierderile cauzate de criza coronavirusului: ”Noi ce ne dorim este să avem o Europă cât mai prosperă și cu o economie care se relansează cât mai rapid. Pentru a avea o Europă cât mai puternică economic, trebuie să ne asigurăm că toate statele vor putea să recupereze (...). Pentru binele tuturor, trebuie să avem o convergență economică și asta explicăm tuturor. Faptul că există niște state, cum sunt România, Bulgaria, Croația, care trebuie să recupereze este un lucru necesar pentru toată Europa, nu numai pentru noi”.

 
Clotilde Armand, despre pachetul de redresare economică propus de CE