Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ionel Dancă: Nu ne temem de o moțiune de cenzură, nu sunt motive să fie demis Guvernul

Ionel Danca motiune cenzura demis Guvern.jpg

Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban
Image source: 
gov.ro

Nu există vreun motiv pentru care Guvernul Orban să fie demis în această perioadă, declară la RFI Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului. Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri că moțiunea de cenzură va fi depusă imediat după ce încetează starea de alertă, deci la jumătatea lunii iulie.

Ionel Dancă spune că Guvernul Orban nu se teme de o eventuală demitere printr-o moțiune de cenzură: ”Nu ne temem de o astfel de demitere. Să gestionezi o situație epidemiologică dificilă, în condițiile în care România a fost total nepregătită să facă față unei astfel de crize nu este un privilegiu, este o responsabilitate pe care ne-am asumat-o și noi credem că am gestionat bine această situație. Ei vor trebui să justifice de ce vor să demită un Guvern care a gestionat bine o criză sanitară”.

Șeful Cancelariei premierului consideră că nu sunt motive ca Executivul să fie demis: ”Nu vedem un motiv pentru care Guvernul ar trebui demis în această perioadă și pentru a lăsa România fără un Guvern cu puteri depline, care să aibă posibilitatea să adopte, de câte ori este necesar și într-un ritm foarte rapid, măsurile care se impun pentru limitarea pericolului generat de această epidemie”.

 
Ionel Dancă, despre moțiunea de cenzură anunțată de PSD