Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan: Gabriela Firea vrea să uităm că a venit la Primărie de mână cu Liviu Dragnea

nicusor_dan.png

Sursa imaginii: 
Facebook / Nicușor Dan

Nicușor Dan, candidat la Primăria Municipiului București a organizat marți o nouă conferință de presă în aer liber, la capătul pasajului Colentina, la limita dintre București și Voluntari. Conferinţa a fost susţinută alături de preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, actualul ministru al muncii, pentru a prezenta bilanţul mandatului Gabrielei Firea, chiar în ziua în care se împlinesc patru ani de la depunerea jurământului ca primar al Capitalei.

De această dată conferința nu a mai fost perturbată, așa cum s-a întâmplat în 5 iunie, când Nicușor Dan a fost întrerupt de viceprimarul Aurelian Bădulescu, sau în 18 iunie, când mai multe maşini de gunoi au încercat să-l bruieze pe vorbitor.

 

 

“Sunt două lucruri de care Gabriela Firea ar vrea ca bucureştenii să uite, dar nu se poate: de bilanţul real al guvernării sale şi al PSD-ului şi de sigla PSD pe care o poartă în spate. Ea ar vrea ca bucureştenii să uite că a venit la primărie de mână cu Liviu Dragnea (...) ar vrea să uite că oamenii săi de încredere, viceprimarul Bădulescu şi Speranţa Cliseru, atunci Prefectul Capitalei, au fost în dispozitivul de la 10 august când bucureşteni paşnici au fost bătuţi de Jandarmerie”, a spus Nicuşor Dan citat de news.ro.

“Am ales să facem evenimentul acesta aici la intersecţia, la confluenţa între Bucureşti şi Voluntari pentru că aşa cum Liviu Dragnea a vrut să conducă România pe modelul Consiliului Judeţean Teleorman, aşa Gabriela Firea a vrut să conducă Bucureştiul pe modelul Primăriei Voluntari şi cel mai semnificativ exemplu sunt zecile de companii municipale care au înghiţit bani cât Centura Bucureştiului şi în care au fost angajaţi pe salarii foarte consistente oameni din aparatul de partid. Ăsta este modelul Voluntari adus la Bucureşti”, a adăugat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

“Cui nu îi place să plece din Bucureşti, ăsta este mesajul definitoriu pe care primarul Bucureştiului l-a adresat bucureştenilor. Eu cred că e mai simplu, să plece primarul din Bucureşti, oricum nu a venit în Bucureşti decât în vizită, nu a locuit o singură zi în Bucureşti, nu a stat în trafic pentru că primarul când vine este acompaniat de Poliţia Locală care îi deschide intersecţiile, nu a circulat o singură dată cu transportul publicul, nu are nicio legătură cu acest oraş”, a mai spus Nicuşor Dan.