Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


MAE: 187 de cetăţeni români şi patru cetăţeni britanici au revenit în țară

Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de joi, au revenit în ţară 187 de cetăţeni români şi patru cetăţeni britanici din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.
 

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în străinătate și care au fost afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 24 iunie, au revenit în țară 187 de cetățeni români și patru cetățeni britanici din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ale Ministerului Afacerilor Interne.

Printre cetățenii români care au revenit în țară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul statelor respective.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta București-Londra-București.

Aceste demersuri au permis și deplasarea a 38 de cetățeni români și a unui cetățean bulgar către Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a sublinia importanța verificării cu atenție, anterior oricăror deplasări, a informațiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile și alertele de călătorie, precum și a informațiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.", potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe.