Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Asztalos Csaba, președinte al CNCD pentru încă 5 ani

asztalos_csaba.jpg

Asztalos Csaba
Image source: 
Facebook / Asztalos Csaba

Asztalos Csaba a fost reales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru o perioadă de cinci ani, informează un comunicat al CNCD.

Csaba este  membru al Colegiului Director al CNCD din 2002, iar în 2005 a devenit președintele acestei instituții pentru un mandat de cinci ani. A început cel de-al doilea mandat la 26 aprilie 2010.

În perioada ianuarie-aprilie 2010 a fost Consilier de Stat în Cabinetul Vice Prim-ministrului Béla Markó din Guvernul Boc II.

La 12 septembrie 2013 Csaba Asztalos a demisionat din UDMR.

În ședința de miercuri, prima a noului colegiu director, în funcţia de vicepreşedinte a fost ales Adrian Diaconu, pentru un mandat de doi ani şi jumătate.

Plenul Parlamentului a numit, marţi, şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD):  Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Cristian Jura şi Cătălina Olteanu - pentru mandate complete de cinci ani şi Maria Moţa - pentru un rest de mandat care expiră în 2023.