Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Sondaj INSCOP: Nicuşor Dan, aproape nouă procente peste Gabriela Firea

nicusor.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Nicuşor Dan ar avea aproape nouă procente peste Gabriela Firea la alegerile pentru Primăria Capitalei, în ipoteza în care ar fi susţinut de PNL, USR PLUS şi PMP, Firea ar avea susţinerea PSD, Pro România şi ALDE şi ar fi doar ei doi în cursa electorală, relevă rezultatele unui sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL, transmite news.ro.

La întrebarea ”Dacă pentru funcţia de primar general al Capitalei s-ar prezenta în alegeri doar doi candidaţi – Gabriela Firea, susţinută de PSD, Pro România şi ALDE, respectiv Nicuşor Dan, susţinut de PNL, USR-PLUS şi PMP – cu care dintre ei aţi vota? 54,4% dintre cei chestionaţi s-au declarat în favoarea lui Nicuşor Dan, iar 45,6% au optat pentru Gabriela Firea, iar 3,7% nu au ştiut sau nu au răspuns.

Dintre repondenţi, 40,3% cred că lucrurile în ceea ce priveşte administrarea Capitalei se îndreaptă într-o direcţie bună, în timp ce 56,1% cred că direcţia este greşită.

 Întrebaţi care sunt cele 3 probleme din Bucureşti care îi afectează personal cel mai mult, 49,9% dintre cei chestionaţi au indicat aglomeraţia din trafic, urmată de poluare (39,9%), corupţia din administraţie (35,3%), infracţionalitatea, scandalurile, consumul de alcool şi droguri în cartiere (27,6%), mizeria din oraş (26,1%), lipsa parcărilor (25%), drumurile proaste (24,8%), lipsa spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii (21,5%), construcţiile ilegale sau excesive (16%), costurile la întreţinere (10,6%), alte aspecte (7,1%), iar 0,4% nu ştiu sau nu răspund.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Partidului Naţional Liberal, datele fiind culese în perioada 20 -26 iunie 2020, iar metoda utilizată a fost interviul prin intermediul chestionarului

Eșantionul de 1120 de persoane chestionate este reprezentativ pentru categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie şi sector) pentru populaţia neinstituţionalizată cu vârsta de 18 ani şi peste, cu domiciliul permanent sau flotant în municipiul Bucureşti.

Eroarea maximă admisă a datelor este de ±2.9%, la un grad de încredere de 95%.