Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Emanuel Ungureanu (USR): Premierul Orban ar trebui audiat de procurori în dosarul Unifarm

Emanuel Ungureanu certificat Covid antivaccinist.jpg

Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)
Emanuel Ungureanu critică varianta de certificat verde propusă de Alexandru Rafila (Sursa foto: Facebook/Emanuel Ungureanu-arhivă)

Deputatul USR Emanuel Ungureanu declară la RFI că va merge marți la DNA, pentru a depune noi probe în dosarul Unifarm. Premierul Ludovic Orban este invitat luni după-amiază în Parlament, pentru a da explicații, după ce DNA a anunțat anchetarea directorului general al Unifarm.

Emanuel Ungureanu spune că va prezenta DNA-ului noi probe în dosarul Unifarm: ”Românii au înțeles foarte bine că din păcate, unii au făcut bani în pandemie. Mâine o să merg la DNA cu noi probe în cazul Unifarm și în cazul altor încrengături politico-interlopo-mafiote, care duc din păcate chiar în anturajul premierului”.

Solicitat să aducă dovezi în sprijinul acuzațiilor sale, deputatul USR a răspuns: ”Voi aduce indicii foarte clare și voi cere audierea unor martori. Dacă ați urmărit ancheta Rise Project, veți vedea că acești oameni au documentat foarte-foarte atent legăturile dintre oameni din anturajul premierului, care nu știu dacă este responsabil de numele lui care a fost folosit în anumite mesaje care sunt în spațiul public. Sunt dovezi care duc foarte aproape de domnul Orban. Vor trebui să-l audieze procurorii și să stabilească în ce măsură intervențiile pe care le-a făcut el pentru acel transport de măști din Turcia la vicepreședintele turc au fost, cum să spun, știind că acele firme au înțelegeri oculte și a fost o înțelegere de tip consorțiu, ca anumită firmă să câștige licitația sau a fost atras el într-o capcană de oameni în care a avut încredere”.

 
Emanuel Ungureanu, despre dosarul Unifarm