Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Fenechiu (PNL): O nouă stare de urgență nu este exclusă, dacă lucrurile scapă de sub control

Strategie PNL paraliza lege PSD amana alegeri.jpg

Daniel Fenechiu, ironic la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu (Sursa foto: Facebook/Daniel Fenechiu)
Daniel Fenechiu, ironic la adresa liderului PSD, Marcel Ciolacu (Sursa foto: Facebook/Daniel Fenechiu)

Guvernul va lua măsurile de rigoare, dacă lucrurile vor redeveni grave în privința epidemiei Covid-19. Iată ce declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, care nu exclude posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să fie instituită o nouă stare de urgență. El acuză PSD-ul și aliații săi că au instigat la nerespectarea deciziilor luate de Guvern.

Daniel Fenechiu spune că ”Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic, foarte multă lume a persiflat existența virusului și riscurile virusului, Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetățenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure și atunci Guvernul într-un concert european, urmărind practic și măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudență și cu posibilități de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situația în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiți că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control, să avem o nouă stare de urgență”.

Întrebat ce înseamnă ca lucrurile să scape de sub control, senatorul PNL a răspuns: ”Criteriile de apreciere țin nu doar de numărul contaminărilor, țin și de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situație gravă și sunt în secțiile de reanimare, țin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă. În situația în care se constată că recrudescența a devenit extrem de periculoasă și că riscul de contaminare s-a dublat, triplat, în momentul acela cu siguranță, Guvernul va lua măsuri (...). Atâta vreme cât nu vom constata existența unui număr de cazuri grave, foarte grave, cu consecințe în ceea ce privește viața persoanelor contaminate, se poate discuta despre menținerea unor măsuri mai relaxate. În momentul când lucrurile astea se vor schimba, nu am nici o îndoială că și măsurile Guvernului vor fi extrem de ferme, indiferent care sunt costurile politice, pentru că politic, poți să-ți revii peste o perioadă de timp, însă viața unui om pierdută nu poți să o recuperezi în nici o situație”.

 
Daniel Fenechiu, întrebat dacă s-ar impune reintroducerea unor restricții, pe fondul Covid-19