Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele brazilian Jair Bolsonaro, infectat cu coronavirus

Preşedintele brazilian de extremă dreapta Jair Bolsonaro.

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei, dar care s-a soldat deja cu circa 65.000 de morţi în ţara sa, relatează AFP preluată de Agerpres.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a confirmat, marţi după-amiază, că a fost diagnosticat cu noul coronavirus. "Rezultatul pozitiv tocmai a venit", a declarat şeful statului, în vârstă de 65 de ani, în cadrul unei întâlniri cu mai multe canale de televiziune, după ce a avut febră cu o zi înainte.

"Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curaţi. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.) şi după aceea m-am simţit mai bine. Mă simt foarte bine acum", a adăugat Bolsonaro. El a precizat că va lucra de acum încolo cât mai mult posibil "prin videoconferinţă".

De la începutul epidemiei, Bolsonaro minimalizează boala şi a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte o mască de protecţie. El a criticat măsuri împotriva pandemiei impuse în mai multe state braziliene, transmite News.ro
Sâmbătă, Bolsonaro a publicat pe reţele de socializare o imagine în care apare cu faţa descoperită, împreună cu mai mulţi miniştri brazilieni şi ambasadorul american în Brazilia, la o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Luni, Bolsonaro s-a opus prin veto faţă de două articole din legea cu privire la folosirea măştii de protecţie în locuri publice.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară de pandemia covid-19, după Statele Unite, cu 1,6 milioane de contaminări cu noul coronavirus şi 65.487 de morţi.