Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


CNCD s-a autosesizat în cazul deputatului PSD Solomon după ce acesta a jignit un vânzător

solomon_cdep.jpg

Image source: 
cdep.ro - captura de imagine

Deputatul PSD, Adrian Solomon, l-a jignit pe casierul unui fast-food din capitală după ce acesta i-a cerut să poarte masca de protecție, fiind într-un spațiu închis. „Băi Mustafa, ești în România aicea. Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! Băi, panaramă!” a spus parlamentarul social-democrat.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în legătură cu limbajul folosit la adresa unui vânzător de către deputatul PSD Adrian Solomon, într-un fast food din Sectorul 3 al Capitalei, au precizat, pentru Mediafax, oficialii CNCD. Decizia a fost luată după ce în spațiul public au apărut imagini în care parlamentarul refuză să poarte masca într-un fast food și îl jignește pe casierul restaurantului.

Imaginile video surprind momentul în care casierul îl roagă pe Solomon să își pună masca de protecție, fiind într-un spațiu închis. Parlamentarul devine recalcitrant și îi răspunde: „Băi Mustafa, ești în România aicea. Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! Băi, panaramă!”.

Ulterior, la fața locului au venit doi polițiști, chemați de paznicii fast-food-ului. În acest context, Solomon a spus: „Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine? Arată-mi cartea verde a lui ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”.

Poliția Capitalei a anunțat, marți, că a aplicat două amenzi, în cazul deputaților Adrian Solomon și Ioan Stativă, în cuantum total de 6.600 de lei, pentru că nu au purtat masca în interiorul unui fast-food-ului și pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.