Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


O nouă carantină în București? Primar de Sector: ”Nu privesc cu ochi buni o asemenea măsură”

O noua carantina Bucuresti primar Sector.jpg

Gabriel Mutu nu agreează eventuale noi restricții în București (Sursa foto: Facebook/Gabriel Mutu)
Gabriel Mutu nu agreează eventuale noi restricții în București (Sursa foto: Facebook/Gabriel Mutu)

O eventuală reintroducere a unor restricții în orașele cu multe cazuri de Covid-19 nu este văzută cu ochi buni de unii primari. O asemenea măsură ar trebui analizată foarte bine înainte, spune la RFI primarul Sectorului 6 al Capitalei, social-democratul Gabriel Mutu, după ce reprezentanți ai Guvernului au avansat această ipoteză. Printre orașele cu bilanțuri în creștere în ultimele săptămâni se află și Bucureștiul.

Gabriel Mutu crede că în loc să introducă noi restricții, Guvernul mai bine ar informa mult mai agresiv populația în legătură cu măsurile obligatorii de protecție împotriva Covid-19: ”Nu privesc cu ochi buni această măsură, pentru că nu trebuie să uităm că populația României a fost extrem de afectată în cele două luni de zile în care am fost în stare de urgență, iar oamenii nu au avut voie să iasă din locuințe sau cu restricții foarte mari, iar din punct de vedere psihologic, efectul a fost foarte distructiv. Cred că mai degrabă ar trebui să accelerăm pe tot ceea înseamnă informare”.

”În primul rând, eu aș vrea să știu la ce se raportează, când spun că regiunea sau zona sau localitatea este grav afectată, pentru că dacă luăm doar cifra persoanelor care sunt infectate, este una, dar când facem un raport între numărul de persoane infectate și populația respectivei localități, este alta, pentru că în București avem peste 3,5 milioane de locuitori reali și atunci, dacă se face raportul între numărul de persoane infectate și populația Bucureștiului, o să constatăm că procentul respectiv este foarte mic”, susține primarul Sectorului 6.

 
Gabriel Mutu, despre eventuale noi restricții în București, pe fondul Covid-19