Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Eugen Teodorovici la RFI: PSD nu face opoziție; partidul trebuie să-și asume trecutul și să învețe din greșeli

Eugen Teodorovici PSD dezice Liviu Dragnea greseli trecut.jpg

Eugen Teodorovici vrea să devină președintele PSD (Foto: arhivă RFI)
Eugen Teodorovici vrea să devină președintele PSD (Foto: arhivă RFI)

PSD ar trebui să fie mult mai ferm în această perioadă, partidul nu a făcut opoziție timp de nouă luni. Acuzația vine de la fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici, care și-a anunțat recent candidatura la președinția formațiunii.

Eugen Teodorovici critică la RFI actuala conducere a PSD: ”Au trecut aproape nouă luni de zile de opoziție și de fapt nouă luni în care nu s-a făcut opoziție. Eu nu am văzut niciodată un punct de vedere foarte clar din partea Parlamentului. Suntem majoritari în Opoziție, practic, noi puteam să guvernăm, cu alte cuvinte, această țară, puteam să modificăm tot ceea ce Guvernul a făcut prost, puteam să avem noi inițiativa unor prevederi legale din Parlament”.

Social-democratul spune că PSD trebuie să-și asume trecutul, inclusiv perioada Liviu Dragnea și să învețe din greșeli: ”Cred că toți cei care au fost în CEX-ul condus de Liviu Dragnea ar trebui să facă un pas în spate. Eu nu am fost niciodată într-o astfel de structură de conducere. Eu nu am fost cel care s-a supus cu obediență de foarte multe ori deciziilor lui Liviu Dragnea, fără să comentez, fără să îmi spun punctul de vedere. Eu nu am avut o relație bună cu Liviu Dragnea, am avut pe românește foarte multe meciuri între noi, dar cu toate acestea, eu spun foarte clar că PSD-ul nu se poate dezice de Liviu Dragnea, face parte din istoria partidului, cu bune și cu rele, partidul trebuie să își asume întregul trecut al acestui partid și să învețe din greșelile trecutului și să le evite pe viitor”.

 
Eugen Teodorovici, despre candidatura sa la președinția PSD