Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dan Barna (USR): Clasarea dosarului 10 august este o rușine și o jignire

Dan Barna motiune cenzura PSD joc imagine.jpg

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD
Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD

Ultimele zile ridică mari semne de întrebare despre direcția pe care o are PNL-ul în momentul de față, declară la RFI președintele USR, Dan Barna. El critică decizia DIICOT privind clasarea parțială a dosarului 10 august, precum și ”situația revoltătoare” în care PNL a atacat la CCR DNA-ul pădurilor.

Dan Barna afirmă că ”ultimele zile ridică semne mari de întrebare despre direcția pe care o are PNL-ul în momentul de față, pentru că am văzut clasarea parțială pentru 10 august și aici vorbim și de o poziționare cel puțin bizară a ministrului Justiției, pentru că subiectul Secției Speciale a fost îngropat și deși s-a promis că aceasta va fi eliminată, lucrul acesta nu se întâmplă, legile justiției, legile lui Toader nu au fost modificate”.

”Vedem acum rușinea și jignirea pentru toți românii care au fost în 10 august în Piață, când li se spune că nu s-a întâmplat nimic, au fost doar câțiva jandarmi care au scăpat niște bastoane, în rest, n-a fost nici un lucru neclar. Vedem situația revoltătoare de ieri în care PNL a atacat la CCR DNA-ul pădurilor, protejând practic în felul acesta hoții de lemne și dând un mesaj total contradictoriu cu ceea ce au votat acum o lună în Senat, când au susținut acest DNA al pădurilor, încât pe bună dreptate ne punem întrebarea care e opțiunea în momentul de față a PNL, este o opțiune spre USL sau este o opțiune de colaborare cu USR-PLUS, așa cum așteaptă toată România pentru perioada de după alegeri?”, conchide liderul USR, întrebat dacă nu ar trebui să critice mai ferm și actuala guvernare, nu doar PSD-ul.

 
Dan Barna, despre clasarea parțială a dosarului 10 august