Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ion Bogdan Lefter: Gabriela Firea recurge la tot ce i se pare util, pentru a câștiga voturi

ion_bogdan_lefter_gabriela_firea_voturi_covid.jpg

Gabriela Firea, acuzații dure la adresa Guvernului (Sursa foto: Facebook/Primăria Capitalei)
Gabriela Firea, acuzații dure la adresa Guvernului (Sursa foto: Facebook/Primăria Capitalei)

Cei care speculează politic criza sanitară provocată de Covid-19 s-ar putea să se autoizoleze într-o mică bulă electorală, din care nu vor ieși câștigători. Iată ce crede scriitorul și analistul politic Ion Bogdan Lefter, pe fondul schimburilor tăioase de replici dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea și autoritățile centrale.

Gabriela Firea a acuzat Ministerul Sănătății că dezinformează, defăimează Capitala și transmite ”depresie comunitară”, atunci când spune că Bucureștiul este focar Covid-19.

În replică, Guvernul declară că primarul Gabriela Firea face acuzații formulate din rațiuni politice.

Ion Bogdan Lefter explică la RFI ce efecte electorale vor avea aceste poziționări publice: ”E speculată tema și la nivel local, unde primărița generală aflată pe locul doi în sondaje, cu o diferență, pare-se, destul de consistentă în favoarea candidatului liberal și USR-PLUS, Nicușor Dan, panicată, recurge la tot ce i se pare dumneaei util, pentru a încerca să mai câștige niște voturi”.

Analistul crede că politicienii care speculează scepticismul unor persoane față de existența Covid-19 vor pierde electoral: ”E foarte posibil ca politicienii care acum pedalează în această direcție, sperând că vor obține voturi ale unor asemenea cetățeni, cu asemenea opinii, să-și fi făcut calcule greșite și să se autoizoleze în mici, foarte mici bule electorale, de unde nu vor putea ieși câștigători”.

 
Ion Bogdan Lefter, despre Gabriela Firea