Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Maria Grapini (PSD): Acordul de la Bruxelles nu este un succes pentru România

Maria Grapini acord Bruxelles succes.jpg

Maria Grapini nu vede acordul de la Bruxelles ca pe un succes (Sursa foto: Facebook/Maria Grapini)
Maria Grapini nu vede acordul de la Bruxelles ca pe un succes (Sursa foto: Facebook/Maria Grapini)

Acordul de la Bruxelles pe tema planului de redresare economică a UE după criza Covid-19 nu este neapărat un succes pentru România. Iată ce declară la RFI eurodeputata PSD Maria Grapini, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că România ar urma să primească aproape 80 de miliarde de euro din fonduri europene.

Maria Grapini consideră că există multe necunoscute legate de fondurile europene pe care ar urma să le primească România: ”Faptul că deja a anunțat președintele că am primit 79 de miliarde nu spune tot. De ce? Probabil, vor fi niște condiționalități și nu sunt banii sigur că-i primim. Apoi, întotdeauna trebuie să raportăm suma care o anunțăm la ceva, în raport cu ceva. Din păcate, la anumite puncte pentru care România pledase și noi, eurodeputații și anume de exemplu fondurile la Dezvoltare Regională s-au diminuat. Or pe noi nu ne avantajează ca țară din est dacă liniile bugetare pe care noi contam au fost diminuate. Mai trebuie spus cât din acești bani sunt bani nerambursabili, câți sunt pentru cofinanțare și câți sunt împrumuturi”.

Eurodeputata PSD nu vede acordul de la Bruxelles ca pe un succes: ”Nu-l cataloghez ca un succes, așa cum văd că s-a dat pe piață, pentru că dacă raportăm la populație, dacă raportăm la tratat, dacă raportăm la dezvoltările regionale, disparitățile regionale, România nu stă cel mai bine din împărțirea acestor bani”.

 
Maria Grapini, despre acordul de la Bruxelles