Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Candidații stângii vor rupe decisiv din voturile Gabrielei Firea pentru capitală

deviantart.com_by_ahermin.jpg

Răsturnare de situație pentru Gabriela Firea comparativ cu 2016.
Sursa imaginii: 
deviantart.com

Nicușor Dan este candidatul unic al dreptei, iar candidatul Pro România, oricare va fi el, fie că vorbim de Victor Ponta sau un alt nume, va juca rolul lui Cătălin Predoiu din urmă cu 4 ani. Va rupe din voturile Gabrielei Firea suficient încât să-l facă pe Nicușor Dan primar fără emoții.

Trei foști social democrați sunt potențiali candidați în cursa pentru primăria capitalei: Victor Ponta, Marian Vanghelie și Ilan Laufer. Fiecare dintre cei 3 are interese personale pentru care candidează dar fotoliul de primar nu se numără printre ele, spune jurnalistul Sebastian Zachmann de la cotidianul Adevărul. Gabriela Firea se va cofrunta cu problema dreptei din 2016: mulți candidați, cu același bazin electoal ca ea, care îi vor rupe din voturi. După alegerile locale din 27 septembrie vom asista la crearea unui nou pol politic de stânga, deocamdată în București și apoi în restul țării format din tandemul Victor Ponta-Robert Negoiță crede jurnalistul Sebastian Zachmann:

Ce vedem acum este o răsturnare a situației din 2016 atunci când pe partea stângă doamna Firea era candidat unic și pe partea dreaptă aveau loc tot felul de lupte fraticide între Nicușor Dan și Cătălin Predoiu. Până la urmă Cătălin Predoiu a rupt din voturile lui Nicușor Dan astfel încât doamna Firea a ajuns primar. Acum suntem în situația în care Nicușor Dan este candidatul unic al dreptei, iar candidatul Pro România, oricare va fi el, fie că vorbim de Victor Ponta sau un alt nume, va juca rolul lui Cătălin Predoiu din urmă cu 4 ani. Va rupe din voturile Gabrielei Firea suficient încât să-l facă pe Nicușor Dan primar fără emoții. Dacă domna Firea ar fi rămas singură pe acest culoar al stângii și Nicușor Dan singur pe partea dreaptă, ar fi fost o competiție dusă umăr la umăr până în ziua alegrilor când ar fi făcut diferența fie emoția, fie prezența la vot, fie alte sincope care mai apar pe parcursul campaniei elctorale.