Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Norica Nicolai, despre bilanțul Covid-19: Nu trebuie să considerăm că populația e vinovată

Testarea populației nu a fost o prioritate pentru autorități, pe fondul crizei coronavirusului, declară la RFI președinta Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai. Ea consideră că nu populația este de vină pentru bilanțul ridicat Covid-19, ci mai degrabă ”managementul de criză”.

În opinia Noricăi Nicolai, ”nu trebuie să considerăm că populația este vinovată pentru ceea ce se întâmplă, nu. Sunt și o parte din cetățeni care sigur, au un grad redus de conformare socială și de respectare a regulilor, dar într-o țară în care regulile nu prea s-au respectat, nu știu de ce avem acum pretenții să se respecte în acest context și fără îndoială, managementul de criză, pe care foarte decent l-am criticat, spunând că nu s-a mers de fapt pe ceea ce ar fi trebuit să se meargă, pe experiența altora (...). Testarea în primul rând, care îți oferă o certitudine a nivelului de îmbolnăviri nu a fost o prioritate pentru noi și se pare că am greșit”.

La remarca jurnalistului că au contat și declarațiile unor lideri politici, precum președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a cerut de exemplu Guvernului să nu mai publice bilanțul zilnic al cazurilor Covid-19, șefa Consiliului Național al formațiunii a răspuns: ”Indiferent că suntem într-o criză sanitară, viața, democrația, relațiile umane nu încetează și nu se modifică în raport de criză. Fiecare partid politic are filosofia propriei atitudini. Dați-le voie unora să se îndoiască de faptul că Guvernul a luat întotdeauna cele mai bune măsuri. Oamenii trebuie lăsați să aibă atitudini și opinii diferite, iar Guvernul să facă ceea ce trebuie”.

 
Norica Nicolai, despre declarațiile lui Călin Popescu Tăriceanu și bilanțul Covid-19