Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Norica Nicolai (ALDE): Alegerile ar trebui amânate, dacă bilanțul Covid-19 rămâne ridicat

Norica Nicolai carantina regionala Romania.jpg

Norica Nicolai crede că s-ar impune o carantină regională în România (Sursa foto: Facebook/Norica Nicolai)
Norica Nicolai crede că s-ar impune o carantină regională în România (Sursa foto: Facebook/Norica Nicolai)

Campania electorală pentru alegerile locale nu va putea avea loc, dacă bilanțul Covid-19 rămâne ridicat, spune la RFI președinta Consiliului Național ALDE, Norica Nicolai. Ea crede că discuția nu este prematură, așa cum a afirmat premierul Ludovic Orban.

Norica Nicolai consideră că alegerile locale din septembrie ar trebui amânate, dacă bilanțul Covid-19 rămâne ridicat: ”Dacă cifrele ne spun că nivelul de îmbolnăvire a populației este unul ridicat, nu putem vorbi de o campanie electorală, pentru că inevitabil, nu putem vorbi de distanțare socială, care este foarte importantă în prevenirea îmbolnăvirii în masă, nu putem vorbi de dialog între cei care candidează și cetățeni, deci ziua votului va fi una foarte dificilă”.

Președinta Consiliului Național ALDE spune că din punct de vedere juridic, amânarea alegerilor ”se poate face, Codul Administrativ permite Parlamentului să prelungească mandatele aleșilor locali (...). Oamenii pot discuta orice, unii pot considera prematur, dar numai mâine nu e 27 septembrie și cred că trebuie discutat foarte serios”.

 
Norica Nicolai, întrebată dacă ar trebui amânate alegerile, pe fondul Covid-19