Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


USR vrea alegeri locale în două zile. Florina Presadă: Riscul unei prezențe scăzute la vot e foarte ridicat

USR alegeri locale doua zile Florina Presada.jpg

Florina Presadă: Alegerile locale trebuie să aibă loc în două zile (Sursa foto: Facebook/Florina Presadă)
Florina Presadă: Alegerile locale trebuie să aibă loc în două zile (Sursa foto: Facebook/Florina Presadă)

Alegerile locale din septembrie trebuie să se desfășoare timp de două zile. Iată ce solicită USR, care a depus un proiect de lege în acest sens, inițiat de senatoarea Florina Presadă. Ea declară la RFI că e nevoie de mai multe secții de votare, pentru a evita orice riscuri de infectare, pe fondul crizei Covid-19.

Florina Presadă explică de ce ar fi nevoie de organizarea alegerilor locale în două zile: ”Propun organizarea alegerilor locale timp de două zile, pe 26 și 27 septembrie, pentru că dacă vrem să respectăm toate măsurile de siguranță și de protecție luate în acest context pandemic, este nevoie să asigurăm un spațiu suplimentar celor care intră în secțiile de votare (...). Eu mă gândesc că în acest context este posibil să nu mai avem acele cinci cabine de vot în aceeași secție de votare, de exemplu”.

Ea crede că ”riscul unei prezențe scăzute la vot la aceste alegeri este foarte ridicat. De aceea, am propus pe lângă cele două zile de vot și posibilitatea de a organiza secții de votare suplimentare, după nevoie, în construcții temporare”.

Florina Presadă, despre propunerea USR ca alegerile locale să aibă loc timp de două zile