Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Prefect, mesaj pentru turiștii ”manipulați”: De câte infectări e nevoie, ca să credeți?

plaja.jpg

Sursa imaginii: 
pixabay.com

Prefectul de Constanța, George Niculescu, spune la RFI că există persoane manipulate să nege existența coronavirusului. Din ce în ce mai mulți turiști de pe litoral încalcă regulile de protecție, în contextul Covid-19. Premierul Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul măsura măștii obligatorii în spațiile deschise aglomerate, precum piețele sau falezele.

Prefectul Constanței, George Niculescu, spune la RFI că ”sunt unii care în continuare spun că nu cred în acest coronavirus, că totul este o manipulare și refuză să respecte aceste reguli. Pentru aceștia din urmă, cu toată fermitatea, autoritățile intervin, pentru că așa este normal să facă. Dacă nu ar interveni, înseamnă că ar închide ochii și ar favoriza încălcarea regulilor”.

La remarca jurnalistului RFI că situația pare scăpată de sub control de autorități, prefectul Constanței a răspuns: ”Este un punct de vedere acesta că este scăpată de sub control. Noi suntem prezenți la datorie în fiecare zi, în fiecare stațiune turistică. Personal, sunt în fiecare week-end pe teren (...). Pentru cei care sunt din punctul meu de vedere manipulați în a crede că acest virus nu există le spun următorul lucru: de câte cazuri de îmbolnăviri pe zi este nevoie, ca să credem că nu este de glumit?”.

 
Prefectul Constanței, George Niculescu, despre Covid-ul pe litoral