Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen: Amânarea alegerilor locale nu ar fi o soluție bună. Secțiile de vot trebuie dublate

Kelemen Hunor Schengen esec olandezi.png

Kelemen Hunor, optimist în privința Schengen
Kelemen Hunor, optimist în privința Schengen
Sursa imaginii: 
arhiva RFI

Dublarea secțiilor de votare la alegerile locale din 27 septembrie poate reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid-19, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. El consideră că scrutinul nu trebuie amânat, pentru că acest lucru ar da naștere altor probleme.

Kelemen Hunor crede că amânarea alegerilor locale pe fondul crizei Covid-19 nu ar rezolva nimic: ”Cu amânarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme. În acest moment, eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluție bună pentru autoritățile locale, ci ar amâna doar până când, până unde, până anul viitor? Și ce se va rezolva? Rămân autoritățile locale cu primari și consilieri locali, care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secțiilor de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire și asta ar fi soluția pentru ziua alegerilor”.

Liderul UDMR e de părere că ”dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor în mai, în iunie, putem organiza, nu cred că pot fi organizate mai repede. Pentru că nu cunoaștem foarte-foarte multe încă despre acest virus, nu se știe când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care ne așteaptă, o iarnă oricum dificilă. Deci din acest punct de vedere, nici științific nu poți să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an, peste cât timp, din păcate”.

 
Kelemen Hunor, despre posibila amânare a alegerilor locale din 27 septembrie