Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kelemen Hunor: UDMR nu va semna o moțiune de cenzură. Mai departe, mi-e greu să spun

Ce spune Kelemen Hunor interzicere avort Romania.jpg

Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)
Kelemen Hunor, explicații după participarea la Summit-ul pentru Demografie de la Budapesta (Sursa foto: Facebook/UDMR-arhivă)

O moțiune de cenzură într-o perioadă în care există alte probleme nu este oportună, dar nici nu e o catastrofă, declară la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor. PSD a anunțat că va depune o moțiune de cenzură în luna august.

Kelemen Hunor spune că subiectul moțiunii de cenzură nu este oportun: ”Nu am discutat, vom discuta la momentul potrivit. Nu cred că în perioadele când sunt alte probleme, e oportun să vii cu o moțiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, este un instrument constituțional, un instrument politic în mâna Opoziției. Nu știu, depinde de foarte-foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august”.

Liderul UDMR precizează că formațiunea sa nu va semna moțiunea de cenzură a PSD: ”Eu atâta pot să vă spun, că noi nu vom semna o moțiune de cenzură, asta e sută la sută. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”.

 
Kelemen Hunor, întrebat dacă UDMR va vota moțiunea de cenzură a PSD