Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Conturile Primăriei Capitalei, blocate? Consilier PNL: Dacă Firea dorea să rezolve problema, o făcea de mult timp

Buget Capitala Calistru realist.jpg

Bugetul Capitalei se conturează cu dificultate (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Bugetul Capitalei se conturează cu dificultate (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Conturile Primăriei Capitalei vor fi blocate începând de luni, anunță primarul Gabriela Firea. Asta după ce o instanță a dat o sentință definitivă în procesul dintre municipalitate și omul de afaceri Costel Constanda.

Pentru a stinge litigiul, Primăria Capitalei a vrut să-i ofere lui Costel Constanda un teren de 15 mii de metri pătrați în Cartierul Francez, în contul datoriei de 115 milioane de euro, pe care instituția o are față de omul de afaceri.

Propunerea a fost însă respinsă de Consiliul General, iar Gabriela Firea acuză PNL-ul că a votat împotriva bucureștenilor.

Consilierul liberal Cătălin Deaconescu îi răspunde primarului general: ”Doamna Firea dacă dorea să rezolve problema aceasta, o rezolva de mult timp. Hotărârea instanței nu este de ieri, e de mai bine de doi ani de zile și avea suficient timp să explice consilierilor și bucureștenilor care este soluția pe care o propune și de ce soluția aceasta este bună pentru bucureșteni. Faptul că ne prezintă un proiect de hotărâre cu tot cu materialele din spatele proiectului de zece pagini, prin care ne cere votul pentru înstrăinarea unei proprietăți atât de importante, de zeci de milioane de euro, în contul unei datorii, nu-i face cinste”.

”Trebuia să explice de doi ani de zile, să spună care este planul domniei sale de stingere a acestei datorii, dacă există o eșalonare, dacă există o înțelegere cu avocații părții respective. Toate negocierile astea au fost făcute cu ușile închise, pe sub masă”, spune consilierul PNL.

 
Cătălin Deaconescu, despre blocarea conturilor Primăriei Capitalei