Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


De ce nu a fost acceptat PMP în alianța pentru București? Năsui (USR): Unele compromisuri nu pot fi făcute

Activitatea consilierilor generali și locali ai PMP a cântărit decisiv, atunci când s-a decis ca Partidul Mișcarea Populară să nu fie cooptat în alianța pentru București dintre PNL și USR-PLUS, declară la RFI liderul USR București, Claudiu Năsui. El precizează pe de altă parte că zilele Gabrielei Firea la PMB sunt numărate.

Claudiu Năsui explică de ce nu a fost acceptat și PMP în alianța pentru București: ”Am avut discuții cu consilierii noștri, cu filialele noastre și absolut toate erau total dezamăgite, ca să folosesc un cuvânt mai ușor, despre activitatea PMP-ului în consilii până acum și atunci lucrul acesta a cântărit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poți face în politică și unele pe care nu le poți. Noi la USR-PLUS am renunțat la niște candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasați și care au trebuit să facă un pas în lateral, în ideea candidaturilor comune (...). E foarte greu să ceri acest sacrificiu și filialelor și oamenilor și candidaților, în momentul în care pui persoane pe care nu le poți susține la comun și cu care te compromiți susținându-le la comun”.

Întrebat dacă Nicușor Dan nu va pierde voturi, în cazul în care Traian Băsescu va candida la Primăria Capitalei, liderul USR București a răspuns: ”Toate sondajele și de la PNL și de la USR arată că Nicușor Dan are prima șansă, aș spune cu o marjă de eroare consistentă, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va întâmpla și atunci suntem în spatele lui în întregime și vom face cea mai bună campanie, ca să mărim această marjă de încredere”.

Pe de altă parte, Claudiu Năsui spune că ”doamna Firea știe că zilele ei la Primăria Capitalei sunt numărate (...). A făcut suficient rău și de aceea eu sunt convins că bucureștenii au văzut lucrul acesta și că datorită acestei uniuni chiar au o alternativă viabilă pentru următoarele alegeri locale”.

 
Claudiu Năsui, despre necooptarea PMP în alianța pentru București