Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK "nu va ezita" să adauge Franța pe lista țărilor cu carantină

sosiri_aeroport.jpg

Sosiri pe aeroportul Heathrow, Londra
Adăugarea Franței pe lista țărilor în carantină ar perturba planurile de vacanță a numeroși rezidenți din Marea Britanie
Sursa imaginii: 
EPA

Călătorii care sosesc din Franța în Marea Britanie ar putea fi obligați să se auto-izoleze timp de 14 zile, pe fondul speculațiilor că guvernul examinează posibilitatea impunerii acestei carantine. Nuărul de cazuri de infectări cu Coronavirus a ajuns ăn Franța la cel mai înalt nivel din ultimele două luni. 

Cei care locuiesc în Marea Britanie și se pregătesc să viziteze Franța au fost avertizați că "există riscul de perturbare a planurilor de călătorie”, pe fondul speculațiilor că țara ar putea să fie introdusă pe lista de carantină din Marea Britanie, din cauza recrudescenței epidemiei de Coronavirus în Hexagon.

Noile infecții cu COVID-19 în Franța au sporit cu peste 1.600 într-o perioadă de 24 de ore pentru a doua zi consecutiv - nivel care nu a mai fost atins în această țară de la sfârșitul lunii mai.

Joi, Marea Britanie a adăugat Belgia, Andorra și Bahamas pe lista sa de carantină, ceea ce înseamnă că cei sosiți din aceste țări după ora 4 sâmbătă dimineața vor trebui să se auto-izoleze timp de 14 zile. De asemenea, guvernul recomandă contramandarea călătoriilor neesențiale către aceste destinații.

Întrebat ce ar trebui să facă miile de vilegiaturiști aflați în Franța și cei care se pregătesc să călătorească acolo, ministrul finanțelor (cancelar) Rishi Sunak a recunoscut că este o "situație complicată”.

"Ceea ce pot să le spun oamenilor este că suntem în mijlocul unei pandemii globale și asta înseamnă că există întotdeauna riscul de perturbare a planurilor de călătorie, iar oamenii trebuie să țină cont de asta”, a declarat cancelarul Sunak la Sky News.

Mai multe orașe din sudul Belgiei din apropierea frontierei cu Franța au introdus recent reguli mai ferme privind acoperirea feței.

Autoritatea sanitară franceză a raportat că numărul de cazuri de Coronavirus a crescut cu 33% în săptămâna până pe 6 august, iar ratele de infecție cresc în toate grupele de vârstă, în special pentru cei cu vârstă cuprinsă între 20 și 30 de ani.