Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Premierul Orban: Cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă

premier_orban_probabil_prelungi_stare_alerta.jpg

Ludovic Orban
Sursa imaginii: 
gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că starea de alertă care expiră pe 16 august va fi cel mai probabil prelungită. El precizează că în prezent nu sunt avute în vedere alte restricţii, pe fondul Covid-19.

Premierul Ludovic Orban a spus la sediul PNL că ”orice decizie va ţine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem până astăzi, dacă nu apar ameliorări, reduceri semnificative, cel mai probabil, vom prelungi starea de alertă”.

El precizează că în prezent nu se iau în calcul alte măsuri de restricţie: ”Nu ne dorim impunerea nici unei alte restricţii. De altfel, s-au mai adoptat două măsuri: limitarea programului la terase şi portul măştii în spaţiile aglomerate, unde nu este posibilă asigurarea distanţei fizice de protecţie. Acestea sunt singurele măsuri de restricţie şi ele nu afectează desfăşurarea activităţilor economice, pentru că obiectivul nostru este acela de a nu mai afecta în nici un fel economia prin măsurile pe care le luăm”.

Șeful Guvernului declară că se vor analiza solicitările privind continuarea unor activităţi: ”Vom ţine cont de punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de suport tehnico-ştiinţific, din Comisia anti-COVID, din INSP şi în funcţie de evaluările pe care le vom avea, vom lua şi deciziile politice".