Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liviu Pop: Anul școlar trebuie să înceapă de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă

Liviu Pop an scolar elevi clasa.jpg

Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de începerea școlii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

PNL a creat un haos întreg cu privire la începerea anului școlar, pe fondul epidemiei Covid-19, declară la RFI președintele Comisiei de Învățământ a Senatului, social-democratul Liviu Pop.

Senatorul PSD Liviu Pop critică Guvernul Orban, pentru ”haosul” legat de reluarea anului școlar, pe fondul epidemiei Covid-19: ”Astăzi avem un haos întreg creat de către PNL cu privire la începerea anului școlar. Domnul Orban și domnul Iohannis au aruncat public răspunderea la autoritățile locale și la conducerea școlilor, fără să reglementeze nici unul din scenariile colorate anunțate public. Și atunci avem directori de unități de învățământ care sunt disperați, pentru că nu există nici măcar un rând sau o mică idee despre normele și ghidurile oficiale, pentru a reglementa distinct cele trei scenarii”.

Întrebat cum ar trebui să înceapă în opinia sa anul școlar, pe fondul Covid-19, șeful Comisiei de Învățământ din Senat a răspuns: ”Trebuie să înceapă anul școlar de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă. Dacă sunt excepții, atunci venim cu reguli pentru aceste excepții, dar nu am văzut din partea Guvernului decât invers pusă problema, să vedem câți copii stau acasă și câți vin la școală, adică erau mai preocupați de copiii care nu trebuie să vină la școală, la începutul anului școlar”.

Întrebat dacă nu e riscant să vină toți elevii la școală, Liviu Pop a replicat: ”Nu, nu ar fi riscant, de acolo trebuie începută discuția. Trebuie Ministerul Sănătății să vină cu norme clare, să știm clar, în fiecare unitate școlară, în fiecare sală de clasă câți elevi pot să participe la cursuri față în față, fără să existe un pericol vizavi de sănătate. Având aceste norme, unitățile școlare pot să își organizeze sălile de studii”.

 
Liviu Pop, despre începerea anului școlar, pe fondul Covid-19