Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Liviu Pop (PSD): Dublarea etapizată a alocațiilor, o bătaie de joc la adresa copiilor

liviu_pop_dublare_alocatii_bataie_joc_copii.jpg

Liviu Pop cere dublarea alocațiilor pentru copii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)
Liviu Pop cere dublarea alocațiilor pentru copii (Sursa foto: Facebook/Liviu Pop)

PNL va avea bani pentru dublarea alocațiilor, dacă oprește furăciunile din fonduri publice și dacă se bate mai bine cu evaziunea fiscală, declară la RFI președintele Comisiei de Învățământ a Senatului, social-democratul Liviu Pop.

Senatorul PSD Liviu Pop spune că dublarea etapizată a alocațiilor, propusă de Guvernul Orban este ”o bătaie de joc la adresa a trei milioane de copii ceea ce a făcut PNL cu alocațiile copiilor. Nu știu dacă este sau nu este constituțională această Ordonanță, am văzut un punct de vedere al Ministerului Justiției, mi se pare, pe acest subiect. Personal, voi respinge această Ordonanță, pentru că am votat de două ori în Parlamentul României, în calitatea mea de parlamentar, dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, nu pot să votez aceeași lege diferit la intervale de timp și nu cred că cineva din PSD va vota pentru această Ordonanță de Urgență”.

Întrebat dacă nu ar fi ciudat ca pe fondul crizei economice mondiale provocate de pandemia Covid-19, România să dubleze alocațiile copiilor, senatorul PSD a răspuns: ”Nu e absolut deloc ciudat. Îi poftesc pe cei de la Cotroceni și Palatul Victoria să se uite ce s-a întâmplat în Germania la începutul stării de urgență în ceea ce privește alocațiile pentru copii. Și în Germania au fost pandemie și restricții și totuși au găsit resurse pentru suplimentarea alocațiilor pe care copii din Germania le au”.

La remarca jurnalistului că Germania este un stat cu alte resurse economice și financiare, Liviu Pop a replicat: ”Toate țările au puteri economice diferite. Noi în România am văzut, dacă opresc furăciunile din banii publici cei de la PNL, dacă se bat mai bine cu evaziunea fiscală, cu siguranță vor avea bani și pentru dublarea alocațiilor și pentru creșterea pensiilor și pentru relansarea economică”.

 
Liviu Pop, despre dublarea alocațiilor, în etape