Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Klaus Iohannis: Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar al PSD. Sunt ahtiați după putere

Preşedintele Iohannis a făcut apel, miercuri, la purtarea măștilor de protecție și la păstrarea distanțării fizice, în aceeași zi în care România a înregistrat un nou record de cazuri confirmate cu noul coronavirus. În plan politic, președintele a criticat dur PSD, care anunțase că luni (17 august) va depune o moțiune de cenzură. 

 

Atunci când a fost înlăturat guvernul PSD din fericire toată lumea a știut că avem un guvern minoritar până la alegeri. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guvernze, în scurt timp PSD a făcut pasiune din a depune moțiuni trebuie, nu trebuie. Nu trebuie, e un demers strict populist. Mai sunt câîteva luni până la alegeri. probabil PSD vrea să convingă că se opune unui guvern care gestionează criza, care pregătește alegerile. Vom urmări cu mare atenție dacă trece sau nu trece. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea.

Întrebat dacă ar accepta un guvern interimar, Klaus Iohannis a rămas prudent:

Haideți să vedem mai întâi moțiunea. Părerea mea este că e neavenită politic. Dacă trece vom vedea când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar al PSD, care vrea să arate că are foarte mulți parlamentari. PSD nu a venit cu nicio soluție și nicio abordare serioasă. Însă sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dar dacă vor să facă așa ceva pentru România nu este bine.