Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cseke Attila: UDMR nu va semna moțiunea de cenzură

Cseke Attila autoritati depasite situatie decuplati state europene.jpg

Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)
Cseke Attila face apel la echilibru, pe fondul Covid-19 (Sursa foto: Facebook/Cseke Attila)

UDMR nu își dorește o soluție care să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție în cazul epidemiei Covid-19, declară la RFI liderul senatorilor Uniunii, Cseke Attila, care precizează că formațiunea sa are și critici la adresa Guvernului Orban. El spune că UDMR va decide în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea moțiunii de cenzură, cum va vota. PSD a anunțat că va depune moțiunea pe 17 august.

Cseke Attila precizează că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură: ”Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (...). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară”.

Liderul senatorilor UDMR spune că ”mulți nu știu ce se va întâmpla în septembrie, în ce sens va evolua criza pandemică. În nici un caz, UDMR nu își dorește să existe o soluție care eventual să înrăutățească și mai mult posibilitățile de intervenție. Evident că sunt și critici și am formulat și noi critici, nu puține, pentru că sunt de criticat multe măsuri ale Guvernului”.

 
Cseke Attila, despre moțiunea de cenzură a PSD la adresa Cabinetului Orban