Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alina Gorghiu, despre racolări: Dacă unii nu au ce căuta în PNL, șefii de filiale vor da explicații

Alina Gorghiu PNL Citu criza politica.jpg

Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu-arhivă
Sursa foto: Facebook/Alina Gorghiu-arhivă

PNL a preluat foarte puțini primari de la alte partide și în general sunt voci critice la adresa PSD, spune la RFI senatoarea liberală Alina Gorghiu, care comentează racolările recente făcute de formațiunea sa în plan local. Ea precizează că dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL, președinții organizațiilor județene vor fi obligați să dea explicații.

Alina Gorghiu comentează racolările de primari PSD, făcute de PNL: ”Ideea de traseism eu am condamnat-o de foarte mult timp, nu e o noutate, știți că și în 2016, am avut înainte de alegerile locale aceste criterii de integritate, sunt și acum. Înțeleg însă că s-au făcut anumite mutări de primari. Pentru rigoare, sunt foarte puțini acei primari care au fost preluați ca și candidați de PNL, în general, aceia care au fost voci critice la adresa PSD în comunitățile lor și care s-au disociat de gesturile PSD din timpul mandatului lor, dar rămâne ca acolo unde sunt cazuri care într-adevăr nu au ce să caute sau nu au nici o legătură cu PNL, să dea explicațiile cei care le-au gestionat, respectiv președinții organizațiilor județene”.

La remarca jurnalistului că PNL face exact ce a făcut PSD, adică racolări politice, senatoarea liberală a răspuns: ”Acuzația aceasta am constatat-o, s-a făcut. Cei care, repet, au venit la PNL din alte partide, foarte puțini de altfel (...) sunt cei care s-au disociat de PSD de-a lungul vremii, în mandatele lor și în opinia mea, pentru fiecare există o explicație, pe care președintele de filială va fi obligat să o dea. Dacă vor fi cazuri care contravin principiilor PNL, sigur, vom face o analiză și nu au ce să caute în Partidul Național Liberal”.

 
Alina Gorghiu, despre racolările de primari PSD de către PNL