Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nicușor Dan: Pot atrage 1,5 miliarde de euro din fonduri europene într-un mandat de primar

Stau picioare acuzatii ANI Nicusor Dan.jpg

Nicușor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese
Nicușor Dan, acuzat de ANI de abuz în serviciu și conflict de interese
Sursa imaginii: 
Arhiva RFI

Gabriela Firea a avut un eșec pe linie ca primar al Bucureștiului, declară la RFI candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan. Primăria este practic în faliment, pentru că a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani, spune el.

Nicușor Dan afirmă că la alegerile locale din București ”bătălia se va da între alianța PNL-USR-PLUS și PSD. Sunt două mesaje pe care eu le transmit. Unul e că avem alegeri într-un singur tur și că trebuie să nu risipim votul, adică fiecare dintre bucureștenii care vor să scape de administrația PSD în București trebuie să mă voteze, ca reprezentant al acestei alianțe. Doi: e foarte important ca oamenii să meargă la vot”.

Candidatul la Primăria Capitalei critică prestația primarului Gabriela Firea: ”Trebuie să ne uităm la performanța reală a actualei administrații PSD din București și a primarului PSD din București, care a avut un eșec pe linie. Conturile Primăriei sunt blocate, adică Primăria este practic în faliment în momentul ăsta, pentru că a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Suntem în situația în care sunt așa de multe avarii, încât sute de blocuri în fiecare zi nu au apă caldă, suntem în situația în care traficul nu s-a îmbunătățit deloc”.

Nicușor Dan spune că dacă ajunge primar al Bucureștiului, ar putea atrage fonduri europene în valoare de peste un miliard de euro: ”Într-un mandat de patru ani, putem să mergem către un miliard și jumătate de euro, ceea ce ar însemna de 100 de ori mai mult decât a atras actuala administrație, pentru că începe un exercițiu financiar nou, 2021-2027 și pentru că există acest fond de relansare a UE, care practic dublează banii europeni pe care România și regiunile din România îi au”.

 
Nicușor Dan, despre campania electorală pentru alegerile din București