Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Tănase: Un succes al moțiunii de cenzură a PSD nu ar fi o tragedie pentru Guvern

Stelian Tanase USR PLUS diferiti problema cred.jpg

Stelian Tănase crede că USR PLUS nu este diferit de celelalte partide (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)
Stelian Tănase crede că USR PLUS nu este diferit de celelalte partide (Sursa foto: Facebook/Stelian Tănase)

PNL ar avea de câștigat, dacă moțiunea de cenzură a PSD ar trece, pentru că ar fi victimizat înainte de alegeri. Iată ce crede politologul Stelian Tănase, în contextul în care social-democrații și-au propus să demită Cabinetul Orban prin acest demers parlamentar.

Stelian Tănase explică la RFI ce urmărește de fapt PSD prin moțiunea de cenzură: ”Sunt trei ținte: Congresul, pandemia sau imaginea cu privire la rezolvarea pandemiei și alegerile din 27 septembrie, dacă s-or ține la termen, om vedea. Ei au dorit să provoace un șoc, ca să așeze partidul, să-l poziționeze față de aceste trei teme. Nu e sigur că vor reuși, cred că ar putea să aibă mare dandana în Congres cu găștile, facțiunile, pretendenții, prevăd o ceartă între Teodorovici și Ciolacu, deci nu cred că va fi un Congres neted”.

Politologul consideră că o eventuală demitere a Executivului ar putea mai degrabă să ajute PNL-ul, pentru că l-ar victimiza chiar înainte de alegeri: ”Câștigă (dintr-un eventual succes al moțiunii de cenzură-n.r.), că e victimizat și lumea vrea stabilitate, vrea continuitate, vrea să știe că șefii care s-au ocupat până acum de pandemie și au făcut față liberalii, în afară de ultimele săptămâni de după relaxare, când populația a înnebunit și se duce pe litoral și face toate prostiile, să se contamineze, Guvernul Orban a mers foarte bine. Problema cu Guvernul Orban este că au prea multe mâini moarte în Guvern. Sunt patru-cinci care fac treabă, se pricep, se amestecă și au răspunderi și restul Guvernul sunt niște păpușoi (...). Nu toată echipa este pe front”.

 
Stelian Tănase, despre moțiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului Orban