Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Regele Juan Carlos este în Emiratele Arabe Unite, confirmă Casa Regală a Spaniei

regele_juan_carlos.jpg

Image source: 
rfi.fr

Fostul monarh Juan Carlos, care și-a părăsit țara la începutul acestei luni, din cauza scandalurilor de corupție în care este implicat, se află în Emiratele Arabe Unite, a confirmat Casa Regală a Spaniei.

 

Juan Carlos, în vârstă de 82 de ani „a călătorit în Emiratele Arabe Unite la data de 3 august și a rămas acolo”, a comunicat un purtător de cuvânt, fără a oferi alte amănunte.

Regele anunțase că l-a înștiințat pe fiului său - Felipe al VI-lea, cu privire la „decizia chibzuită” de a pleca să trăiască în afara țării, din cauza repercusiunilor „unor evenimente trecute” din viaţa sa privată.

Amintim, fostul suveran este suspectat că ar fi primit 100 de milioane de dolari din partea Arabiei Saudite, în urmă cu 12 ani, iar procurorii Curții Supreme din Spania au început o anchetă pentru a decide dacă acesta a încasat un comision, pentru ca anumite firme iberice să primească un contract pentru instalarea unui tren de mare viteză între orașele Mecca şi Medina.

Direcția pe care ar fi ales-o Juan Carlos a provocat mai multe speculații în presa ionternațională, iar cotidianul spaniol ABC a scris primul, la 7 august, că un avion privat cu destinația Abu Dhabi, s-a oprit mai întâi în orașul Vigo, de unde l-a îmbarcat pe Juan Carlos, alături de o suită formată din 5 persoane.

După ce a aterizat în capitala Emiratelor Arabe Unite, Regele și însoțitorii lui au fost transportați cu un elicopter la hotelul Emirates Palace, deținut de statul arab, a mai precizat publicația spaniolă.