Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu, despre fractura dreptei în București: Mi se pare de o prostie colosală

Theodor Paleologu Vladimir Putin patologie putere.png

Theodor Paleologu remarcă discursul delirant al lui Vladimir Putin
Theodor Paleologu remarcă discursul delirant al lui Vladimir Putin
Sursa imaginii: 
arhivă RFI

Nicușor Dan ar fi câștigat aproape sigur Primăria Capitalei, dacă nu ar fi candidat și Traian Băsescu, declară la RFI fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu. În opinia sa, intrarea în cursă a fostului președinte face ca victoria candidatului susținut de PNL și USR-PLUS să devină incertă. El îi critică pe liderii dreptei că nu au reușit să ajungă la un compromis cu Partidul Mișcarea Populară.

Fost candidat al PMP la Președinția României, Theodor Paleologu recunoaște că-i este greu să aleagă între Nicușor Dan și Traian Băsescu: ”Până acum, l-am votat de două ori pe Nicușor Dan și de două ori pe Traian Băsescu și nu regret (...). Mi-e foarte greu, pentru că eu aș dori ca acești oameni să colaboreze. Este o asemenea risipă de energii, o asemenea prostie să ne aflăm în situația asta”.

”Când se apropie alegerile, văd cine stă mai bine în sondaje. Eu tind să cred că Nicușor Dan are șanse să câștige oricum, dar de ce să riști? Pentru că fără candidatura lui Traian Băsescu, Nicușor Dan câștiga aproape sigur. Cu candidatura lui Traian Băsescu, e fifty-fifty. De ce să renunți la o victorie sigură sau aproape sigură, pentru o victorie incertă? Mi se pare de o prostie colosală”, spune fostul ministru al Culturii.