
Politică
Adrian Moraru, candidatul dreptei la Sectorul 3: Cu Robert Negoiță primar, au dispărut 40 de ha de spațiu verde
adrian_moraru_sector_spatiu_verde_robert_negoita_primar.jpg

Adrian Moraru spune că Robert Negoiță are o susținere mare în rândul alegătorilor, pentru că nu a avut până acum un contracandidat puternic: ”Susținerea foarte mare vine din două componente, faptul că a preluat un Sector care avea mândria lui și avea o altfel de dezvoltare decât celelalte sectoare create de fostul primar și doi la mână, pentru că de când a candidat încoace, la cele două tururi, nu a avut niciodată contracandidați puternici și asta i-a creat mai degrabă această imagine că ar avea o foarte mare susținere electorală”.
Ce vrea să facă Adrian Moraru pentru Sectorul 3?
Candidatul PNL și USR-PLUS își prezintă prioritățile pentru Sectorul 3: ”Discutăm despre un program integrat cu programul primarului general, al lui Nicușor Dan. Echipa celor șase primari de Sector își propune să aibă o strategie unitară (...). Avem problema școlilor și a grădinițelor. Vă spun doar două vorbe despre cât de neglijată este această zonă. Direcția de Învățământ din cadrul Primăriei care coordona problema școlilor din Sector a fost depopulată integral (...), toți funcționarii din această Direcție, 12 oameni, au plecat la un alt Sector, nemaisuportând să mai lucreze cu actualul primar. Asta spune ceva. Avem aproape 20 de directori și adjuncți ai directorilor de școli din Sector, care și-au dat demisia din același motiv, al unei tensiuni imense legate de relația cu Primăria de Sector, iar asta este catastrofal (...). Pe zona de educație sunt foarte-foarte multe lucruri de făcut, avem peste 20 de măsuri pe care le luăm în calcul aici, infrastructura din unitățile de învățământ lasă de dorit (...). A doua temă mare este legată de sănătate. Sectorul 3 nu are un spital. Cât este Bucureștiul de mare și Sectorul 3 este cel mai mare Sector, are populația cea mai mare și densitatea cea mai mare dintre celelalte sectoare nu are un spital pe raza lui. Primul pas pentru noi nu este să promitem un spital. Primul pas și foarte simplu mai ales pentru persoanele de vârsta a treia, în care incidența bolilor cronice este foarte mare este să avem centre integrate de sănătate în proximitate, în cartiere, adică acele policlinici, în care de la radiologie, la medicină generală, la medicii de specialitate, să-i găsești în același loc”.
Problema spațiilor verzi
Pe de altă parte, Adrian Moraru declară că ”Sectorul a pierdut în perioada asta 40 de hectare de spațiu verde. Primarul a încercat să păcălească cumva că avem spațiu verde, creând aceste imagini frumoase la marginile marilor bulevarde, dar vă îndemn de exemplu să mergeți pe Nicolae Grigorescu, să faceți câțiva pași de la stradă pe trotuar, să vedeți că al doilea rând de vegetație este neîngrijită, iar la a treia zonă de vegetație, între ghilimele, este deja galbenă sau este pământ. Preocuparea a fost întotdeauna să dăm cât mai multe spații firmelor de apartament prietene, să pună pavele, care intenționat, la fel ca și bordurile, se strică, se sparg de la an la an, ca și la anul să avem ce să facem, să o luăm de la capăt (...). Mereu se prezintă numărul de pomi plantați, care este imens, tocmai pentru că ei se usucă de la an la an”.