Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


”Moartea din Carpați”, Cătălin Moroșanu, cap de listă PNL la CJ Galați: Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu

Cătălin Moroșanu, aici la Consiliul Național al PNL, 2 februarie 2020 (Sursa: Andreea Alexandru/MEDIAFAX FOTO)

”Nu-mi place să stau pe margine și să latru”. Iată ce spune la RFI luptătorul K1 Cătălin Moroșanu, cap de listă la Consiliul Județean Galați din partea PNL. Supranumit în arena sportivă ”Moartea din Carpați” și aflat în prezent în Consiliul Județean Iași, el precizează că are un proiect sportiv, pe care vrea să-l pună în practică, dacă va ajunge consilier la Galați.

Cătălin Moroșanu spune că modelul său politic este I.C. Brătianu: ”Mi-a plăcut foarte mult de I.C. Brătianu, nu de Ionel I.C. Brătianu, de I.C. Brătianu, primul Brătianu. Mi-a plăcut foarte mult că omul a făcut foarte multe lucruri pentru România modernă. El a fost un mic boieraș, și-a vândut la un moment dat casa de la Florica, ca să facă politică și să construiască România. A făcut foarte multe sacrificii (...). Are și o statuie acum pe faleză în Galați. E chiar o poveste impresionantă cu statuia respectivă. Gheorghe Gheorghiu-Dej în anul 1947 a dat-o jos, după aia a fost ținută într-un grajd. Stau așa și dacă aș face o paralelă între I.C. Brătianu și valorile liberale, fizic, Brătianu în 1992 a fost pus înapoi pe soclu, dar ideile liberale în județul Galați încă se află în grajdul Primăriei”.

Candidatul PNL la Consiliul Județean Galați prezintă proiectul pe care vrea să-l pună în aplicare: ”Este vorba de înființarea de câte un club sportiv școlar în fiecare comună din județul Galați, dar fiecare comună va avea specificul ei sportiv (...). În momentul când se înființează aceste cluburi sportive școlare, vor fi finanțate de către Consiliul Județean, deci clar că va fi un buget anual pentru chestia asa. Sportivii care vor câștiga medalii de aur la nivel național vor avea și un fel de bursă (...). Ideea mea este că vreau să investim în copii, copiii sunt cei mai importanți”.

Întrebat dacă nu se simte folosit ca vector de imagine, Cătălin Moroșanu a răspuns: ”Clar că sunt și un vector de imagine, dar eu îmi asum chestiile astea. Automat, voi încerca să atrag cât de multe voturi pot pentru organizația PNL Galați”.

 
Cătălin Moroșanu, despre candidatura sa la Consiliul Județean Galați din partea PNL