Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adrian Țuțuianu (Pro România): Moțiunea de cenzură a PSD are probleme de constituționalitate

Adrian Tutuianu slogan USR PLUS Dambovita PSD greseala.jpg

Adrian Țuțuianu crede că PSD a greșit în scandalul sloganului USR PLUS (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)
Adrian Țuțuianu crede că PSD a greșit în scandalul sloganului USR PLUS (Sursa foto: Facebook/Adrian Țuțuianu)

Moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului, declară la RFI senatorul Pro România Adrian Țuțuianu. PSD va decide vineri ziua votului, după ce liberalii au susținut că o asemenea moțiune este neconstituțională, pentru că nu poate fi depusă într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Adrian Țuțuianu acuză un blat între PSD și PNL: ”Eu cred că această moțiune trebuia introdusă din luna mai, când am cerut noi cei din Pro România ca toți parlamentarii să revină la lucru în procedură normală. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru, ca rezultat al unui blat între PNL și PSD, respectiv președintele Klaus Iohannis. După părerea mea, moțiunea de cenzură nu poate fi promovată decât într-o sesiune ordinară a Parlamentului. Ca urmare, eu cred că sunt probleme de constituționalitate”.

Senatorul spune că Pro România va vota moțiunea de cenzură: ”Vom vota această moțiune de cenzură, pentru că România are nevoie de un Guvern mai bun decât Guvernul Orban. Suntem cei care au votat împotriva tuturor actelor normative pe care le-a propus acest Guvern din luna martie până astăzi, legate de starea de urgență, de alertă, de prelungirea acestor situații. De ce este nevoie de un alt Guvern? Din câteva motive foarte precise. În primul rând, Guvernul a gestionat prost sistemul sanitar în perioada de pandemie. În al doilea rând, a făcut promovări care nu au nici o bază criterială serioasă (...). În al treilea rând, raportul Curții de Conturi ne arată că în timp ce românii stăteau închiși în casă, cei din PNL erau la furat”.

 
Adrian Țuțuianu, despre moțiunea de cenzură a PSD