Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Lucian Romaşcanu - suspendat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, fiindcă a jignit jurnaliștii

Lucian Romascanu lege carantina nenorocire.jpg

Lucian Romașcanu critică legea carantinei și izolării, adoptată de Guvern (Sursa foto: Facebook/Lucian Romașcanu)
Lucian Romașcanu critică legea carantinei și izolării, adoptată de Guvern (Sursa foto: Facebook/Lucian Romașcanu)

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a anunțat vineri că senatorul Lucian Romaşcanu este suspendat din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, după ce a jignit jurnaliștii.

"Decizia politică este una singură: este suspendat din funcţie. Cred că e suficient", a declarat Marcel Ciolacu, la sediul partidului.

Hotărârea a fost luată din cauza faptului că în spaţiul public a apărut o înregistrare în care Romaşcanu a făcut o afirmaţie injurioasă la adresa jurnaliştilor prezenţi la sediul Partidului Social Democrat.

În privința unei eventuale decizii luate şi în privinţa altei angajate a Biroului de presă al PSD, care apare în înregistrarea video difuzată de mass-media, Marcel Ciolacu a declarat:

"Toată lumea este la pachet. S-a identificat, face parte din personalul partidului şi cred că este corectă decizia mea şi a domnului Stănescu de suspendare".

Lucian Romașcanu este senator de Buzău, a fost ministru al Culturii în Guvernul Tudose și fusese numit purtător de cuvânt al PSD în primăvara acestui an.

Înainte de a fi demis, el a postat un mesaj pe Facebook, în care spune că își cere scuze "dacă a existat o ieșire nepotrivită" la adresa jurnaliștilor.