Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul decide săptămâna asta dacă se redeschid restaurantele

orban_poza.jpg

Image source: 
Guvernul României

Premierul spune că va trebuie luată o decizie întrucât se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot sta pe terase. "O dată cu scăderea temperaturii, de exemplu la multe nu se poate lua micul dejun pe terasă”, afirmă Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a spus, luni, că în această săptămână Executivul va decide dacă restaurantele vor fi redeschise, decizia urmând a fi luată în funcție de analizele specialiștilor.

Am solicitat grupului tehnic să evalueze redeschiderea activităţii în spaţii închise. Aștept un punct de vedere din partea specialiștilor și în funcție de asta vom stabili un calendar”, a afirmat Ludovic Orban.

Premierul precizează că decizia va fi luată în această săptămână.

Oricum va trebui să luăm o decizie, pentru că se va termina sezonul estival, perioada în care oamenii pot să stea pe terase şi odată cu scăderea temperaturii, de exemplu la munte sunt hoteluri unde e foarte greu să serveşti micul dejun în aer liber, e o temperatură scăzută şi vor trebui luate măsurile pentru a permite, uşor, uşor, în condiţii de siguranţă, de asigurare a măsurilor de protecţie sanitară, vor trebui luate aceste decizii", a conchis Orban.