Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Barna: Moțiunea de cenzură a PSD e doar un joc de imagine

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD

PSD nu are nici justificarea morală, dar nici dorința să preia guvernarea în acest moment de criză de sănătate, spune la RFI copreședintele USR PLUS Dan Barna. El precizează că formațiunea sa nu va vota moțiunea de cenzură.

Dan Barna critică moțiunea de cenzură a PSD: ”Această moțiune de cenzură nu a fost depusă de PSD din dorința reală de a trânti acest Guvern, ea a fost necesară pentru Congresul PSD, care a avut loc în acest week-end. Proaspăt alesul președinte PSD avea nevoie de un mesaj de activitate, de forță a PSD, pentru a-i convinge pe delegații la Congres să-i acorde votul. PSD nu are nici justificarea morală, dar nici dorința să preia guvernarea în acest moment de criză de sănătate și în această perioadă foarte complicată. A fost doar un exercițiu de imagine de politică internă a PSD și trebuie privită exact în această cheie”.

Dan Barna declară că USR nu va vota moțiunea de cenzură a PSD: ”Nu se pune problema ca USR să voteze această moțiune de cenzură, în nici un fel de scenariu, USR nu va susține această moțiune de cenzură, indiferent când va ajunge să fie votată de plenul Parlamentului”.

 
Dan Barna, despre moțiunea de cenzură a PSD