Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Eugen Tomac: Parlamentarii PMP nu participă la votul asupra moțiunii de cenzură

Eugen Tomac renunță la șefia PMP (Sursa foto: Facebook/Eugen Tomac)

PMP nu va susține o aventură politică precum moțiunea de cenzură a PSD, declară la RFI președintele partidului, Eugen Tomac. El afirmă că Mișcarea Populară nu susține acest ”demers iresponsabil”. Moțiunea ar urma să fie votată luni.

Eugen Tomac critică moțiunea de cenzură a PSD: ”Nu e nimic nou sub soare. Se pare că domnul Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, pe care susținea că nu o va promova, aceea de a semăna haos cu orice preț. Acum câteva săptămâni spunea că impresia pe care o are este că țara este într-un haos pe care nici PSD-ul nu ar putea să-l genereze, dar iată, cu pași rapizi, după Congres, își menține această linie politică”.

Eurodeputatul spune că PMP nu va vota moțiunea de cenzură: ”I-am transmis ieri domnului președinte Ciolacu că PMP nu va susține o asemenea aventură politică. Este inadmisibil, nu putem accepta un asemenea joc și dincolo de orice reproș pe care îl putem aduce actualului Cabinet legat de modul cum a fost gestionată criza, cum s-au luat anumite măsuri, este prea mult să împingem țara într-un haos politic care va produce și mai multă dezordine și mai mult dezechilibru, atât în plan economic, cât și în ceea ce privește combaterea pandemiei”.

Eugen Tomac precizează că parlamentarii PMP nu vor fi prezenți în sală, în momentul votului asupra moțiunii de cenzură: ”PMP nu susține acest demers iresponsabil al PSD. Nici un parlamentar din Partidul Mișcarea Populară nu va fi prezent la această moțiune de cenzură. Aceasta este decizia pe care noi am luat-o”.

 
Eugen Tomac, despre moțiunea de cenzură a PSD