Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tomac: Un București cu Băsescu primar se va schimba în șase luni; Nicușor Dan a căzut într-o capcană

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Nicușor Dan a căzut într-o mare capcană, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. El critică faptul că alianța dreptei pentru București a ocolit Partidul Mișcarea Populară.

Eugen Tomac susține că Bucureștiul s-ar schimba la față cu Traian Băsescu primar: ”Un București cu Traian Băsescu primar general se va schimba în maxim șase luni. Vom veni cu propuneri în următoarele zile, cu obiectivele pe care Traian Băsescu le propune bucureștenilor”.

PMP nu a fost inclus în alianța pentru București dintre PNL și USR PLUS, pentru că formațiunea lui Dan Barna a acuzat Mișcarea Populară că a votat alături de PSD în Consiliul General. Președintele PMP acuză USR-ul de minciună: ”Este o mare minciună. Nu contest faptul că au existat și anumite voturi pe care consilierii PMP le-au oferit actualei administrații, dar atunci când construiești un spital, când se aprobă proiecte mari de infrastructură, este bine să te gândești și la binele comunității (...). Nu veți găsi nici un consilier PMP plecat la PSD. În schimb, veți găsi foarte mulți consilieri aleși pe listele USR, care astăzi se regăsesc pe listele PSD, în București. De asemenea, sunt consilieri plecați de la PNL la PSD”.

În opinia lui Eugen Tomac, ”candidatul Nicușor Dan a căzut într-o mare capcană, este problema domniei sale, este problema domniilor lor. În București nu există o alianță, fiecare partid candidează pe cont propriu și a existat o înțelegere de fațadă la anumite sectoare”.