Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Junta militară din Mali l-a eliberat pe președintele țării

mali_revolta_militara.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Conducătorii rebeliunii militare din Mali au anunțat că fostul președinte - Ibrahim Boubacar Keita, a fost eliberat din detenție, comunică Reuters.

Comitetul Național pentru Salvarea Națiunii, format dintr-un grup de ofițeri militari, controlează țara din vestul Africii din 18 august, când rebelii l-au reținut pe Keita sub amenințarea armelor și l-au forțat să demisioneze.

Eliberarea președintelui a fost una din cerințele partenerilor internaționali ai națiunii africane, printre care și Franța.

Fostul șef al statului „a fost eliberat dimineața aceasta și s-a întors la locuința sa”, a declarat un purtător de cuvânt al rebelilor, fără a vorbi și despre starea fostului acestuia, iar locația lui nu poate fi imediat confirmată.

La reședința prezindențială din capitala Bamako nu era încă nimeni în jurul prânzului, nici măcar forțele de securitate care păzeau de obicei palatul.

Conducatorii juntei militare susțin că s-au revoltat fiindcă țara se prăbușește în haos și nesiguranță, punând această situație pe seama guvernării ineficiente.

Liderii rebeliunii au promis, totuși, să supervizeze organizarea unor alegeri libere, în cel mai scurt timp posibil.