Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Se feresc unii candidați PSD de sigla partidului? Zetea (Maramureș): Doamne ferește! Mesajul nostru e pur patriotic local

se_feresc_candidati_psd_sigla_partid_zetea_doamne_fereste.jpg

Sigla PSD nu se află pe afișele lui Gabriel Zetea, candidat la șefia CJ Maramureș (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)
Sigla PSD nu se află pe afișele lui Gabriel Zetea, candidat la șefia CJ Maramureș (Sursa foto: Facebook/Gabriel Zetea)

Candidatul PSD la șefia Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, spune la RFI că nu are sigla partidului pe afișele electorale, pentru că el candidează din partea unei coaliții. ”Prea puțin ne interesează la alegerile locale interesul partidului, interesele liderilor politici de la București”, declară vicepreședintele PSD.

Unii candidați ai PSD la alegerile locale din țară nu folosesc sigla partidului pe afișele de campanie, potrivit G4Media.

Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, explică de ce nu are sigla formațiunii pe afișe: ”Noi candidăm sub o siglă a unei alianțe electorale, este Coaliția pentru Maramureș. Eu sunt vicepreședinte al PSD, sunt președintele PSD Maramureș, marea majoritate a candidaților Coaliției pentru Maramureș sunt membri ai PSD și rămânem membri ai PSD, dar având în vedere că vorbim despre o alianță electorală, această alianță are o siglă nouă, are un nume nou, reprezintă până la urmă tradiția Maramureșului (...), tocmai pentru a arăta maramureșenilor că noi avem în primul și în primul rând în cap interesul Maramureșului și mai puțin loialități față de liderii politici de la București și mai puțin ascultăm de orgoliile și interesele unui partid sau altul, acum, la alegerile locale. O să vină vremea când sigur, contează foarte mult politica națională, dar acum, pentru noi cel puțin contează politica Maramureșului și atât (...). Prea mult timp, acest județ a fost condus doar de reprezentanți de dreapta. Până în 2016, niciodată stânga nu a câștigat alegerile în județul Maramureș”.

Întrebat dacă se ferește de sigla PSD, pentru a nu fi tras în jos de imaginea partidului, Gabriel Zetea a răspuns: ”Nu, Doamne ferește, ba chiar este un handicap pentru noi, în această perioadă, că nu avem pe semnul electoral sigla cu cei trei trandafiri, ea fiind sigur, un brand cunoscut de 30 de ani în județul Maramureș, fiind votată de atât de mulți oameni, mai ales acum patru ani de zile, dar ne asumăm până la urmă o chestiune de noutate. Mesajul nostru este unul pur patriotic local. Prea puțin ne interesează la alegerile locale interesul partidului, interesele liderilor politici de la București”.

 
Gabriel Zetea, despre nefolosirea siglei PSD la alegerile locale