Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Attila Korodi: UDMR are mai multe variante pentru moțiunea de cenzură

Acces institutii stat certificat verde primarie Miercurea Ciuc.jpg

Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)
Attila Korodi a reorganizat activitatea Primăriei din Miercurea Ciuc (Foto: arhivă RFI)

Dacă Executivul pică la moțiunea de cenzură, se poate ajunge la un vid decizional, spune la RFI deputatul UDMR Attila Korodi. El acuză pe de altă parte Guvernul Orban că se comportă ”de parcă în Parlament ar avea peste 50%”. Parlamentarul precizează că UDMR va decide luni la ora 12 cum va vota moțiunea de cenzură, iar decizia va fi anunțată la ora 14, când începe ședința Parlamentului.

Attila Korodi critică atât Guvernul, cât și PSD-ul: ”Avem un Guvern care în foarte multe momente face hibe, ia decizii pripite sau are multe sincope în procedurile decizionale. Pe de altă parte, avem o Opoziție în jurul PSD-ului, care nu a arătat ce se va întâmpla, dacă acest pas care se întâmplă astăzi, moțiunea de cenzură, trece (...). La ora actuală, în momentul în care Guvernul Orban pică la moțiunea de cenzură, putem ajunge și la un vid decizional. Pe de altă parte, avem un Guvern Orban care se comportă parcă în Parlament ar avea peste 50%, ia decizii fără să consulte partenerii politici sau sociali sau să aibă dialog cu majoritatea partidelor”.

Deputatul prezintă variantele UDMR în vederea moțiunii de cenzură: ”Sunt câteva variante: participăm și votăm împotriva Guvernului, participăm și votăm împotriva moțiunii de cenzură, nu participăm. Toate sunt semnale clare despre o poziționare a grupului parlamentar și această decizie o vom comunica probabil în jurul orei două”.